Descoperă   |   Inspirație   |   Log in       

Cum au reprezentat iarna marii pictori?


Încet-încet sosește iarna, ne pregătim de Crăciun și de sfârșitul anului, și chiar dacă în ultimul timp vremea nu ne înveselește cu sărbători albe, artistul este inspirat de acest anotimp.
Suntem siguri că se pune problema „Cum să pictez zăpada?”, și că în arta contempo... [ mai mult ]

Încet-încet sosește iarna, ne pregătim de Crăciun și de sfârșitul anului, și chiar dacă în ultimul timp vremea nu ne înveselește cu sărbători albe, artistul este inspirat de acest anotimp.
Suntem siguri că se pune problema „Cum să pictez zăpada?”, și că în arta contemporană și o pânză albă se poate considera un peisaj înzăpezit.
Oricând aveți nevoie de inspirație, vă puteți baza pe (desene.ro :)) marii clasici din istoria artei.
Priviți cu atenție diferența de stil, de textură și de culorile folosite de marile pictori, și aplicați-l în arta voastră. Vă dorim o iarnă creativă! [ mai puțin ]Rembrandt (1606-1669)
Un pictor olandez, trăia în perioada denumită "epoca de aur olandeză", o perioadă în care cultura, arta, știința, și comerțul a Olandei au fost printre cele mai prestigioase din lume. Avea o afecțiune profundă pentru autoportrete, astăzi, peste 50 de autoportrete acreditate la Rembrandt pot fi găsite în întreaga lume.
Paul Gauguin (1848-1903)
Pictor postimpresionist francez, recunoscut (numai după moarte) pentru utilizarea experimentală a culorilor și stilului sintetic. La sfârșitul vieții sale, a petrecut zece ani în Polinezia Franceză, iar majoritatea picturilor sale din această perioadă se inspiră din peisaje, oameni și viața din această regiune.
Vincent Van Gogh (1853-1890)
Este considerat cel mai mare pictor olandez de la Rembrandt, dar a devenit faimos numai după moartea sa. A vândut doar o singură pictura în timpul vieții sale.
Filmul „Loving Vincent”, apărut în 2017, care este defapt o animație vopsită în ulei, prezintă viața pictorului.
Vasili Kandinsky (1866-1944)
Era un pictor rus, cunoscut pentru crearea primelor picturi pur abstracte. Cu ajutorul formelor și culorilor a reprezentat sunete și emoțiile umane, considera că muzica are influență directă asupra sufletului.
Pablo Picasso (1881-1973)
Împreună cu artistul Braque, încearcă să reprezinte obiectele tridimensionale pe suprafața bidimensională a tabloului, fără deosebiri între planul primar și fondul în perspectivă. Această tehnică obține denumirea de Cubism.
Pablo Picasso este subiectul sezonul 2 al serialul „Genius” realizat de National Geographic.
René Magritte (1898-1967)
Un artist suprarealist belgian, cunoscut de picturile sale pline de umor, iluzie și provocare. Reprezintă frecvent obiecte obișnuite într-un context neobișnuit, astfel le dă o semnificație nouă.
Salvador Dali (1904-1989)
Un pictor spaniol, reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. De-a lungul vieții a realizat peste 1500 de picturi, pe lângă desene, ilustrații de cărți, litografii, și costume de teatru. Dali și-a folosit visele și reveriile ca sursă de inspirație, și a încercat mereu să acceseze subconștientul pentru a stimula creativitatea.

Cum au reprezentat iarna marii pictori?
iarna, zapada, peisaj, arta, pictor, artist, renumit, picasso, van gogh, dali, magritte, rembrandt, kandinsky, gauguin, stil, istoria artei

Metode de creare:
Pictură Ulei

Subiectul creației:
Abstract Peisaj

     583 

Alte creații de la DESENE.ro